Greške u šminkanju: Šta nikako ne smete da radite

Ne vodite računa o koži lica

Šminka može biti najbolji saveznik svake žene, ali ukoliko ne negujete svoju kožu, nijedan puder neće izgledati prirodno na vašem licu. Dakle, nikako ne smete zaboraviti da hidrirate kožu mlakom vodom ujutru i kremom za lice pre svakog nanošenja pudera.

Birate pogrešnu nijansu pudera

Da li prilikom kupovine pudera isprobavate isti na ruci? Zapravo, to je pogrešno. Puder bi trebalo da bude iste nijanse kao vas vrat, jer će jedino tako biti neprimetan i prirodan.

Slepo pratite pravila konturisanja

U “Kim Kardašijan” eri trendova šminkanja bespogovorno pratite pravila konturisanja, iako to ne izgleda baš kako bi trebalo? Preterano jaki kontrasti na licu zapravo mogu učiniti da svaka mana izgleda još strašnije i naglasiti ono što želite da prekrijete.

d

Od hajlajtera sijate jače od sunca

Malo hajlajtera na strateškim odabranim mestima na licu može izgledati savršeno i istaknuti baš ono što bi trebalo, ali previše hajlajtera može učiniti da sijate kao disko kugla. Laganim pokretima četkicom nanesite hajlajter na na predelu iznad jabučice i biće sasvim dovoljno.

Ne koristite bazu za senku

Kupili ste paletu senki za oči koju su svi hvalili ali vam se čini da senke nisu dovoljno pigmentovane? Ukoliko ne koristite bazu, možda je u tome problem. Baza je tu da svaku senku učini više pigmentovanom i trajnijom.

Previše svega

Tamni ruž, iscrtane obrve, jaka senka, prenaglašen bronzer, tri sloja maskare i veštačke trepavice? Previše! Uvek je bolje naglasiti samo usne ili samo oči ili samo ten, nego sve staviti u prvi plan. Dakle, ukoliko ste se odlučili za smeliji izbog karmina, ostavite šminku na očima neutralnom. Elegantnije je i zavodljivije.

Autor: Zorana Puretić

Photo credit: Youtube screenshot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s