VIKEND PROVOD: Kako provesti lep i kvalitetan dan u Beogradu

Proleće je period kada se sve budi. Svi izlaze na ulice i žele da upiju što više toplote i prolećnog sunca. Ako ne znate gde da idete, a živite u Beogradu i okolini, imamo nekoliko ideja za vas. Ponesite frizbi, badminton ili samo dobro raspoloženje.

Topčider i Košutnjak

Idealni za šetnju i uživanje u prirodi. Ukoliko želite da popijete kafu ili nešto pojedete, tu su restorani, a ipak, ako želite da uživate u prirodi, ponesite vodu, sedite na klupu i uživajte u tišini i cvrkutu ptica.

Bojčinska šuma

Nalazi se u opštini Surčin. Od divljih životinja ima zečeva, srndaća i divljih svinja. Mesto je veoma mirno i lepo sređeno.

IMG_0597

 

Miljakovačka šuma

Za sve ljubitelje šetnje. U njoj se nalazi i teretana na otvorenom, kao i trim staza.

Ada Ciganlija

Jezero na Savi idealno za vožnju bicikle, rolera ili uživanje u sedenju pored reke i ispijanju kafe. Na Adi se nalazi i mini zoološki vrt, pa je posebno interesantno za mlađu populaciju. Na Adi Ciganliji ima i preko 50 različitih sportskih terena na otvorenom, među kojima je i golf teren i žičara za skijanje na vodi. Postoje fudbalski teren, teniski, rukometni, odbojkaški i košarkaški tereni, kao i igrališta za bejzbol, ragbi i hokej na travi, žičara za skijanje na vodi. Tu su i tereni za odbojku na pesku i akva soker, a od ekstremnih sportova: bandži džamp, veštačka stena i peintbol.

Avala

Planina u blizini Beograda je pravi raj za šetnju. Ne samo da obiluje znamenitostima, kao što su spomenik Nezanom junaku i Avalski toranj, već je tu i lepa i prostrana šuma.

IMG_0418

 

Zvezdarska šuma

U šumi se nalazi zemljana staza pogodna za pešačenje, trčanje i biciklizam, trim staza sa drvenim spravama, dečje igralište, teren za boćanje…

Ada Huja

Ovde se nalaze najveća karting staza na Balkanu, teren za odbojku na pesku, teniski tereni. Ukoliko niste zainteresovani za sport, odmorite u nekom od restorana.

Autor: J.P.

Photo credit: Privatna arhiva

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s