Da sve bude na svom mestu: Tri načina za dugotrajnu šminku

Koliko puta vam se dogodilo da do kraja večeri nema ni traga od one savršene šminke sa kojom ste izašli iz kuće? Kako se to ne bi dešavalo, pripremili smo tri načina da vam šminka traje čitav dan!

Hidratacija

Prvo i najvažnije – obavezno koristite dnevnu kremu. Ako imate masniju kožu, gel kreme su pogodnije za vas. Isto važi za oči. Negujte predeo oko očiju umirujućim gelom i nećete imati problema za suvom kožom. Veoma je važno da dozvolite vašoj koži da upije kremu pre nego što krenete da nanosite šminku.

Baza za šminku

Baza za šminku zagladiće kožu i učiniti da puder lepo ’’legne’’ na vaše lice. Na tržištu postoji mnogo vrsta prajmera – za matiranje, za umanjivanje proširenih pora, za masnu kožu, za kožu sklonu nepravilnostima… Šta god poželite. Odaberite onaj za vaš tip kože i nećete imati problema.

Fiksiranje šminke

Nimalo manje važno od baze za šminku je fiksiranje šminke. Koristite puder u prahu ili u kamenu, providni ili u vašoj nijansi kože. Za kraj, kako bi vaša šminka zaista trajala ceo dan, sprej za fiksiranje je neophodan.

 

Autor: Zorana Puretić
Photo credit: Pexels

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s