SAMO DOBRA VOLJA: Kako se zdravo hraniti na poslu

Ništa nije gore nego kada ste u gužvi na radnom mestu i pojedete sendvič ili nešto iz pekare… Naročito ukoliko se to svakodnevno ponavlja.

Pre svega morate da mislite na sebe. Uvek izdvojte vreme za obrok i sa zadovoljstvom odložite posao dok ne pojedete ručak na miru.

Nije nemoguće zdravo se hraniti na radnom mestu. Jeste zahtevno, ali ukoliko vam je stalo do zdravlja, potrebno vam je samo malo volje i sigurni smo da ćete uspeti. Kupite namirnice ranije, ili pripremite obrok kod kuće i ponesite ga na posao.

Dajemo vam nekoliko ideja šta da pojedete, da bude zdravo i hranljivo.

Povrće

Veče pre polaska na posao obarite povrće (šargarepu, celer, krastavac, paradajiz, brokoli, karfiol – šta god volite da jedete). Po ukusu dodajte preliv – humus, salsu ili bilo koji preliv za salate koji volite.

Photo: Pexels

Ovsena kaša

U bilo kojoj prodavnici možete da nabavite ovsenu kašu. Potrebno je samo da sadržaj kesice sipate u posudu, prelijete vrućom vodom ili čajem i promešate.

Koštunjavo voće

Ono je idealno za užinu i grickanje. Bademi, lešnici, orasi, indijski orah, puni su vitamina E, kalcijuma, magnezijuma i neki od njih imaju mnogo kalorija, pa nemojte da preterate. Sasvim je dovoljno 30-ak grama (oko 24 badema).

Photo: Pexels

Povrće i meso

Obarite ili ispecite piletinu ili ribu. Sitno iseckajte i iskombinujte sa salatom. Nemojte da budete lenji!

Smoothie

Kod kuće napravite smoothie po želji. Najjednostavnije je da izblendirate sledeće sastojke: badem, jogurt ili grčki jogurt, plazmu i bananu. Sigurno ćete biti siti tokom celog dana.

Autor: J.P.
Photo credit: Pexels

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s