BEZ MANE: Kako izgledati dobro na fotografijama

U današnje vreme, kada su selfiji zavladali svetom društvenih mreža, svima je veoma važno da izgledaju dobro na fotografijama. Prema tome, pratite sledeće savete i na svakoj ćete izgledati savršeno.

Prvo i najvažnije, svetlo! Vodite računa da imate dobro osvetljenje. Nijedna fotografija ne može lepo uspeti bez svetla. Nema potrebe za skupim osvetljenjem, prirodno je sasvim dovoljno sa savršen selfi.

Inspiracija! Inspiraciju možete pronaći svuda oko vas – u pozadini, u vašim emocijama, u pokretima…

Photo: Pexels

Osmeh na lice! Nikada niste privlačniji kao kada se smejete. Na taj način širite pozitivnu energiju, što će se na fotografiji i videti.

Ukoliko želite da na fotografiji bude celo telo, preporučujemo da jedna noga bude ispred druge, jer ćete tako vizuelno izgledati više.

Photo: Pexels

Ako ste niske, a pritom ste i u ravnoj obući, pomaže da se tek malo izdignete na prste. Tako stvarate iluziju da ste više ili da nosite obuću sa štiklom.

Poslednje, ali nimalo manje važno – pokušajte da izgledate prirodno! Kada se slikate sa porodicom, prijateljima i slično, ne želite da izgledate skamenjeno, zar ne? Svi imamo fotografija iz detinjstva sa širokim “kezom” na licu koje ne izgledaju baš najsrećnije. Dakle, što prirodnije, to bolje.

Autor: Zorana Puretić
Photo: Pexels

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s