Sjaj i glamur: Šminka za maturu

Vreme matura veoma je stresno za maturantkinje. Na njima je pritisak da izgledaju savršeno. Sve mora biti idealno – frizura, haljina i naročito šminka! Prema tome, danas vam predstavljamo glamurozan make up kojim ćete oduševiti sve prisutne!

Kako bi vaša šminka trajala čitavu noć, ne zaboravite da pre svega nanesete prajmer. On će učiniti da sve bude na svom mestu.

Kada ste naneli tečni puder na način koji preferirate, obavezno setujte lice puderom u prahu ili u kamenu. Mi preporučujemo puder u kamenu u boji vašeg tena, jer je on najpogodniji za fotografisanje. Na kraju, poslužite se tehnikom konturisanja. Tamniji korektor nanesite na delove koje želite da izgledaju “mršavije”. Hajlajter nanesite na delove lica koje želite da istaknete.

Obrve preporučujemo da iscrtate olovkom, jer je to najlakši način do savršenih obrva.

Za maturu, preporučujemo upečatljivu senku za oči. Na primer, možete koristiti zlatne, svetlucave nijanse. Na uglovima očiju nanesite prelaznu boju u zemljanim tonovima. Na sredini kapka nanesite senku u zlatnoj boji. Ajlajnerom nanesite po želji. I naravno, maskara.

Olovkom u boji mesa iscrtajte usne. Najdugotrajniji karmini su oni u tečnoj formi. Prema tome, za maturu preporučujemo upravo tečni, mat karmin.

Autor: Zorana Puretić
Photo credit: Pexels, Youtube screenshot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s