OTKRIVAMO: Koja je zapravo razlika između BB, CC i DD krema

U moru pudera, hajlajtera, krema i drugih kozmetičkih proizvoda, sve nam je teže da razaznamo šta nam je zapravo potrebno.

Danas otkrivamo prave namene različitih krema koje igraju ulogu pudera i pokušaćemo da vam pomognemo da saznate šta je ono što vam zaista treba.

BB krema

Prekriva nepravilnosti na koži i pruža zaštitu od sunca. Ima i ulogu antioksidansa. Naravno, BB kreme imaju i druge benefite, zavisno od proizvođača i tipa kreme koju odaberete. Smatraju se poboljšanom verzijom tonirane kreme, jer imaju laganiju teksturu i pružaju prirodniji izgled nego što to čini puder.

Na licu su lakše od baze, odnosno prajmera, ali teže od klasične hidratantne kreme koja ima ulogu da koriguje nijansu tena (tinted moisturizer).

CC krema

Razlika između BB i CC krema je veoma mala i uglavnom se odnosi na korigovanje tena i boje. CC krema se koristi za ispravljanje nesavršenosti i boje tena (CC-colour correcting). Neutrališe crvenilo i fleke na licu, dok BB krema više pažnje posvećuje nezi kože. CC krema može da posluži i kao korektor, jer je uglavnom svetlija od BB kreme.

DD krema

Osmišljena je tako da bude kombinacija BB i CC kreme. Kreirana je tako da sadrži elemente i BB i CC kreme, ali ima jači efekat protiv starenja, pa se uglavnom preporučuje starijim damama. DD krema smanjuje pore i pruža ujednačeniji ten.

 

Autor: J.P.

Photo credit: Pixabay, Youtube screenshot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s