IN LOVE WITH: Zašto morate da gledate seriju “Sluškinjina priča”

Serija “Sluškinjina priča” (The Handmaid’s Tale) adaptacija je istoimene novele autorke Margaret Atvud (Margaret Atwood).

Serija prati život žene koja je primorana da živi kao konkubina (takozvana materica) pod fundamentalističkom teokratskom diktaturom u bliskoj budućnosti u totalitarnom mestu Galadu, nekadašnjim Sjedinjenim Državama, gde žene nemaju nikakva prava.

Galadom, suočenim sa ekološkom katastrofom i naglim smanjenjem nataliteta, vlada fundamentalizam i militarizam koji želi da “vrati tradicionalne vrednosti”. Kao jedna od nekoliko preostalih plodnih žena, Fredova (Elizabet Mos) je Sluškinja u Komandantovom domaćinstvu i deo je kaste žena primoranih na seksualno ropstvo, što je poslednji očajnički pokušaj da se obnovi populacija.

U ovom zastrašujućem društvu, Fredova mora da balansira između Komandanata, njihovih okrutnih Supruga, služavki koje se zovu Marta, i drugih Sluškinja – gde svako može da bude špijun Galada – samo sa jednim ciljem: da preživi i pronađe ćerku koja joj je oduzeta.

Photo credit: Screenshot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s