Instagram šminka: Naglašene oči

Ukoliko ste obožavalac šminke, sigurno ste čule za izraz “instagram šminka” odnosno “instagram makeup”. U pitanju je izrazito jaka šminka, kako na očima tako i na usnama, prenaglašene konture i zaslepljujući hajlajt.

Danas vas učimo kako da se našminkate tako da vaše oči zaista dođu do izražaja i budu savršene za fotkice na Instagramu!

Počnite sa stavljanjem baze za senku na celu površinu kapka. Uvek preporučujemo da koristite bazu kako bi vaša senka izgledala pigmentovanije.
Svetliju senku nanesite na pokretni kapak.

Za savršene fotografije na Instagramu preporučujemo vam smokey eyes tehniku. Na ivicama kapaka nanesite tamniju (mi preporučujemo ljubičaste nijanse) senku i polako je blendajte ka sredini kapka. Za oštriju liniju, poslužite se ravnim kartonom ili selotejp trakom koju ćete zalepiti u pravcu u kojem kasnije nanosite ajlajner.

Tanjom četkicom nanesite svetliju nijansu tik iznad pregiba kapka. Ne zaboravite da izblendate liniju kako bi se boje stopile i izgledale skladno.

Istu svetliju nijansu koju ste koristile za pregib, nanesite na sredini kapka i izblendajte sa tamnijom nijansom.

Ukoliko želite da još više naglasite svoje oči, preporučujemo da u uglovima nanesete senku sa sitnim šljokicama. Sada je potrebno samo da nanesete ajlajner prateći linije senki i gotove ste!

Autor: Zorana Puretić
Photo credit: Screenshot

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s